Kurz eura sa drží nad úrovňou 1,37 USD/EUR

05.03.2014 Celý región

Frankfurt nad Mohanom 5. marca (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny sa dnes drží nad úrovňou 1,37 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.

Neskoro popoludní sa euro predávalo po 1,3740 USD, teda pri kurze o niečo vyššom ako ráno. Pohyby kurzu sa dnes držali v pomerne úzkych hraniciach. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,3732 (v utorok: 1,3768) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,7282 (0,7263) eura.

Ani pozitívne údaje z eurozóny nedokázali dnes dať obchodovaniu trvalé impulzy. Aktuálne údaje signalizujú, že oživovanie ekonomiky menovej únie pokračuje. Indexy nákupných manažérov v eurozóne vo februári opäť vzrástli a tržby maloobchodníkov sa na začiatku roka po slabej vianočnej sezóne výrazne zvýšili.

Správa o vývoji hrubého domáceho produktu (HDP) v eurozóne počas 4. kvartála 2013 ukázala, že mierne oživenie ekonomiky podporuje čoraz viac oblastí. Vývoz a investície výrazne vzrástli a spotreba sa mierne zvýšila.

Krymská kríza, ktorá od začiatku týždňa spôsobuje, že investori preferujú americký dolár, dnes nemala negatívny vplyv na spoločnú európsku menu. Dôvodom sú podľa obchodníkov snahy o politické riešenie konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou.
 

Vyberte región